Chemical composition maize silage with and without ears
Keywords:
forage conservation, management, green stage maize, citric pulpAbstract
The research was conducted aiming to evaluate some characteristics of silage from two maize varieties. The following treatments were designed: T1 –- maize silage, variety “Cati verde”, plants with ears; T2 –- maize silage, variety “Cati verde”, plants without ears; T3 –- maize silage, variety “Cati verde”, plants without ears + 5% of citrus pulp; T4 –- maize silage, variety “AL Bandeirante”, plants with ears; T5 -– maize silage, variety “AL Bandeirante”, plants without ears; T6 –- maize silage, variety “AL Bandeirante”, plants without ears + 5% of citric pulp. Harvesting and silage were conducted when maize were in a “green stage” and for treatments without ears were discharged and only plants were processed into silage. Plastic buckets of 15 kg capacity were used as experiment silos. The experiment was evaluated in a completely randomized design with five replications. Contents of dry material resulted under the recommended to assure an adequate fermentation and contents of crude protein, in an average value of 7.7%, were not affected by the presence or absence of ears. Citrus pulp did not increase the silages dry matter content. Fiber contents were high, in an average value of 65% (DNF) and 47% (DAF). The average value to "in vitro" digestibility of dry material was estimated in 60%. The two varieties of maize resulted in silage with similar characteristics. In order to obtain higher contents of dry material, maize plants should be kept in the field for some time after harvesting.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Os autores não serão remunerados pela publicação de trabalhos, pois devem abrir mão de seus direitos autorais em favor deste periódico. Por outro lado, os autores ficam autorizados a publicar seus artigos, simultaneamente, em repositórios da instituição de sua origem, desde que citada a fonte da publicação original seja Boletim de Indústria Animal. A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua e a credibilidade do veículo. Respeitará, no entanto, o estilo de escrever dos autores. Alterações, correções ou sugestões de ordem conceitual serão encaminhadas aos autores, quando necessário. Nesses casos, os artigos, depois de adequados, deverão ser submetidos a nova apreciação. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade. Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution (CC-BY-NC). A condição BY implica que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base em que só se dão o autor ou licenciante os créditos na forma especificada por estes. A cláusula NC significa que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base apenas para fins não comerciais.