Aspects of Bos indicus Selection for Meet Production
Keywords:
carcass traits, growth traits, reproduction traits, heritage, genetic changeAbstract
Bos indicus is the scientific name for humped cattle, synonym of Zebu. These animals are adapted to tropical conditions and are one of the most maternal beef cattle breeds. However, they have high age at puberty, moderate growth rate and adult weight and less tender meat than Bos taurus. Heifer pregnancy close to 14 months of age is the selection criterious indicated to decrease age at puberty. Concerning growth, the challenge is to match the mature cow weight to pasture rearing conditions and the steer carcasses to market demands. Meat tenderness genetic variability exists but, the costs and difficulties of obtaining the phenotypic data for a selection program need to be evaluated. Selection of Zebu cattle is the main point for tropical countries to meet actual World demands for meat produced under animal welfare and food safety. Suche conditions to achied with objective cambe large beef cattle population, genetic variability and technology.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Os autores não serão remunerados pela publicação de trabalhos, pois devem abrir mão de seus direitos autorais em favor deste periódico. Por outro lado, os autores ficam autorizados a publicar seus artigos, simultaneamente, em repositórios da instituição de sua origem, desde que citada a fonte da publicação original seja Boletim de Indústria Animal. A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua e a credibilidade do veículo. Respeitará, no entanto, o estilo de escrever dos autores. Alterações, correções ou sugestões de ordem conceitual serão encaminhadas aos autores, quando necessário. Nesses casos, os artigos, depois de adequados, deverão ser submetidos a nova apreciação. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade. Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution (CC-BY-NC). A condição BY implica que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base em que só se dão o autor ou licenciante os créditos na forma especificada por estes. A cláusula NC significa que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base apenas para fins não comerciais.