Effects of processing corn and whole soybeans on performance of piglets weaned at four weeks of age
Keywords:
Dry extrusion, feed gross margin return, piglets, pre-cooking corn, soybean meal, steam toastingAbstract
One hundred and sixty commercial hybrid pigs weaned at 28 days of age and 7.7 initial bodyweight were used in two experiments to determine the effect of processing corn and whole soybean. In the first experiment treatments were: A- Common corn (CC) + soybean meal (SM) + dried skim milk (DSM); B- Pré-cooked corn (PCC) + soybean meal (SM) + dried skim milk (DSM); C- Pré-cooked corn (PCC) + whole soybean dry extrusion (WSDE) + dried skim milk (DSM) and D- Pré-cooked corn (PCC) + whole steam toasted soybean (WSTS)+ dried skim milk (DSM). In the second experiment the treatments were: A1 - Common corn (CC) + soybean meal (SM) + dried skim milk (DSM); B1 - Pré-cooked corn (PCC) + whole steam toasted soybean (WSTS) + dried skim milk (DSM); C1 - Common corn (CC) + whole soybean dry extrusion (WSDE) + dried skim milk (DSM) and D1 - Common corn (CC) + whole steam toasted soybean (WSTS) + dried skim milk (DSM). The experimental period in each experiment was 14 days. The PCC did provide superior results in relation to CC independent of soybean type. Combined with any corn type, the diets with WSDE had poorest (P<0.05) piglets performance. The WSTS combined with CC or PCC may be utilized for weaned piglets of 28 days. The worst economic return was for diets WSDE.
Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Os autores não serão remunerados pela publicação de trabalhos, pois devem abrir mão de seus direitos autorais em favor deste periódico. Por outro lado, os autores ficam autorizados a publicar seus artigos, simultaneamente, em repositórios da instituição de sua origem, desde que citada a fonte da publicação original seja Boletim de Indústria Animal. A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua e a credibilidade do veículo. Respeitará, no entanto, o estilo de escrever dos autores. Alterações, correções ou sugestões de ordem conceitual serão encaminhadas aos autores, quando necessário. Nesses casos, os artigos, depois de adequados, deverão ser submetidos a nova apreciação. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade. Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution (CC-BY-NC). A condição BY implica que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base em que só se dão o autor ou licenciante os créditos na forma especificada por estes. A cláusula NC significa que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base apenas para fins não comerciais.