Stage of maturation in sorghum yield and quality of silage. II - Digestibility and intake of the silage
Keywords:
sorghum, stage of maturation, silage, digestibility, intakeAbstract
The experiment was carried out at Instituto de Zootecnia, Nova Odessa, SP. The treatments were arranged in randomized blocks to evaluate the nutritive value of silages from AG 2002 and BR 506 sorghums, prepared in milky grain, dough grain and hard gram stages of maturity. It was used 18 castrated male sheep 18 months old. It was determined the voluntary intake during 15 days, followed by an adjustment period of 4 days, when the animals received the daily amount of silage determined in the previous period. The collection period was of 5 days. During the experiment the animals were fed single silage supplemented with mineral salt and water. The average percentage of total digestible nutrients were similar for the two sorghums (62.46 and 62.52%) and there was no diferences for silages in milky, dough and hard grain stages of maturity. Dry matter and total digestible nutrients intakes of silage from AG 2002 and BR 506 sorghums were higger when prepared in the dough and hard grain stages (520 and 488g/animal/day and 335 and 309g/animal/day, respectively).Downloads
Downloads
Published
Issue
Section
License
Os autores não serão remunerados pela publicação de trabalhos, pois devem abrir mão de seus direitos autorais em favor deste periódico. Por outro lado, os autores ficam autorizados a publicar seus artigos, simultaneamente, em repositórios da instituição de sua origem, desde que citada a fonte da publicação original seja Boletim de Indústria Animal. A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua e a credibilidade do veículo. Respeitará, no entanto, o estilo de escrever dos autores. Alterações, correções ou sugestões de ordem conceitual serão encaminhadas aos autores, quando necessário. Nesses casos, os artigos, depois de adequados, deverão ser submetidos a nova apreciação. As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade. Todo o conteúdo deste periódico, exceto onde está identificado, está licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution (CC-BY-NC). A condição BY implica que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base em que só se dão o autor ou licenciante os créditos na forma especificada por estes. A cláusula NC significa que os licenciados podem copiar, distribuir, exibir e executar a obra e fazer trabalhos derivados com base apenas para fins não comerciais.